PRAKTIJK KLARENBEEK 

VOOR PSYCHOLOGISCHE EN ORTHOPEDAGOGISCHE BEHANDELINGEN

WELKOM!

Annemarie van Engelen-Wobben, MSc.

Na jarenlang in de verpleging en verzorging werkzaam te zijn geweest heb ik op latere leeftijd een universitaire studie Orthopedagogiek gevolgd aan de Universiteit Utrecht. In 2015 ben ik cum laude afgestudeerd. Vervolgens heb ik een postmaster opleiding gevolgd tot Orthopedagoog - Generalist. Dit is een meerjarig opleidingstraject waarbij naast het verwerven van theoretische kennis ook praktijkervaring en het volgen van supervisie centraal staat. Ik ben BIG-geregistreerd en  lid van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO).

Verder ben ik EMDR Europe practitioner VEN Kind & Jeugd en Volwassenen. Ik ben lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN). Tevens volg ik de opleiding tot Psychotraumatherapeut NtVP (Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma). Behandeling van trauma gerelateerde klachten heeft in het bijzonder mijn interesse. 

Werkervaring heb ik voornamelijk opgedaan in de gehandicaptenzorg, zowel bij volwassenen als kinderen. Ik heb binnen deze sector gewerkt als regiebehandelaar op een polikliniek. Behandelingen binnen de voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking zijn veelal enigszins aangepaste varianten van gangbare behandelmethoden binnen de GGZ. In 2020 ben ik m'n eigen praktijk gestart. Aanvankelijk heb ik me vooral gericht op kinderen en jongeren, tegenwoordig richt ik me ook op volwassen. 

Ik ben christen, heb een reformatorische levensovertuiging. Cliënten met deze achtergrond kan ik daarom aanvoelen en begrijpen. Uiteraard zijn ook cliënten met een andere levensovertuiging bij mij van harte welkom!